Sidan skapades den 13 december 1998

Ruda Ungdomsförening!

Till GrannskapsCentralenFöretagsregister
Till Hemsidan

Ruda ungdomsförening bildades av ett par ungdomar som från början ville ha en replokal till sitt lokala band. De tog reda på vem som ägde det gamla stationshuset i Ruda. De ringde ägaren och frågade om det fick hyra stället. Han tyckte det va en bra idé, eftersom han själv bor i Stockholm så kunde han ju inte sköta huset. Ungdomarna tänkte att dom aldrig kunde klara av alla hyror själva så de frågade sina kompisar om de ville vara med. Det blev en träffpunkt för ungdomarna i Ruda. Men ungdomarna hade ju inget att rusta upp huset med så man beslutade sig för att bilda en förening med hjälp av vuxet stöd.

-Med hjälp av Maggan Bergström och Tuva Bojstedt sökte vi bidrag från Leader Projektet. Bidragen skulle användas till att rusta upp huset.

Ungdomarna fick bidragen. Man håller just nu på att rusta upp huset med hjälp av ungdomar och föräldrar. Ungdoms föreningens syfte är att ungdomarna ska ha någon stans att vara på, att ungdomarna inte skall befinna sig på gatan. Vi hoppas på föräldrars stöd och hjälp att bli klara.


 

Webdesign: Vikon Media Infodesign, Långemåla, 0499 - 300 73, 070 - 513 49 49, 
e-post: vikonmedia@hogsby.se

Tillbaka