Tidigare införda reportage

  Till GrannskapsCentralen Till Hemsidan


Sidan skapades 27 juni 2000 


Framtidsfabriken börjar ta form

Invigning av IT-växthus och
Lärmiljö, samt Café Lönnen 

I hyreshuset på Ö Långgatan som tidigare i bostadsbolagets regi var rivningshotat, startar nu ny verksamhet. De första hyresgästerna är två utbildningsprojekt som kallas IT-växthus och Lärmiljö. Samtidigt öppnar ett café i samhällsföreningens regi som också förfogar över en övernattningslägenhet för uthyrning. Verksamheterna har möjliggjorts genom projektpengar för utveckling av tidsenlig utbildning på landsbygden, men också till stor del beroende av den nya fastighetsägarens, Stångåkonsult AB:s, intresse av att medverka till en levande och aktiv bygd. Förhoppningen är att Rudas egen "framtidsfabrik" skall bli en utvecklande och naturlig mötesplats för både gammal och ung.

(Du kan klicka på bilderna för att se dem i större storlek)

Många intresserade hade mött upp till invigningen av Rudas nya begivenhet. Vid IT-växthuset invigningstalade projektledaren Sonja Hedman. Projektet går ut på att bli ett självförsörjande företag inom IT-branschen. Tanken är att de fem ungdomar som nu utbildar sig under ett år sedan skall kunna försörja sig genom att erbjuda företag och andra sina tjänster.   
Café Lönnen som delar lokaler med projekt Lärmiljö bjöd på förfriskning med tilltugg. Här passade också den yngre publiken på att prova projektets IT-utrustning. 

Efter invigningen inbjöds alla intresserade att gå runt och bese lokalerna samt prova att surfa på Internet med den nyinstallerade radiolänken som nästan ger bredbandshastighet. Det fanns stort intresse av att undersöka hur snabbt det gick. 

Reportage: Sven-Allan

I café Lönnen bjöds på levande musik av